Kopie naar PETER PAUL RUBENS en FRANS SNYDERS: Christus en Johannes de Doper als kinderen met twee engelen

Olieverf op doek, afmetingen 130 x 86 cm (incl. lijst), 120 x 76 cm (doek). Prijs € 795.

Dit vrolijke en kleurrijke schilderij, een kopie naar een beroemd antiek stuk, vormt zeker gezien zijn formaat juist in een modern interieur een blikvanger van jewelste. Het betreft een kopie van het schilderij “Christus en Johannes de Doper als kinderen met twee engelen” (ca. 1615-1620, collectie Kunsthistorisches Museum te Wenen) van Peter Paul Rubens en Frans Snyders. Deze kwaliteitsvolle kopie dateert van na 1900 en toont wat ons betreft hoe een ambachtelijke kopie in deze tijd een nieuwe betekenis kan krijgen als autonoom kunststuk.

Er zijn meer kopieën van dit stuk bekend, maar deze kopiist beheerste zijn ambacht uitstekend. Let op de fraaie en anatomisch correcte wijze waarop de schilder de ruggengraat van het middelste figuurtje heeft gepenseeld. De verf is vlot maar zeer trefzeker opgebracht en geeft het doek een krachtige uitstraling. Het doek heeft ook exact de (royale) maten van het origineel.

Het schilderij is in opmerkelijk goede conditie. Het doek is door ons gereinigd, van een dunne vernislaag voorzien en gevat in een sobere maar flinke lijst.

Bovendeurstuk Herfst 136-1

Bovendeurstuk Herfst 136-2

Bovendeurstuk Herfst 136-3

Bovendeurstuk Herfst 136-4